Trimsalon

Vanaf januari 2023 kunnen alle pension en dagopvang honden een vachtbehandeling krijgen door onze gediplomeerde trimsters.

Nieuw!

Per januari 2023 zullen onze gediplomeerde trimsters vooral werkzaam zijn in ons dierenpension. Dit houdt in dat zij klaar staan om uw hond tijdens verblijf in het pension of dagopvang de professionele vachtverzorging te verlenen die uw wenst. Dit wordt gedaan met de juiste kennis en specialisatie die zij hebben van huid en vacht. Onze vernieuwde visie is om elke hond die bij ons verblijft tiptop verzorgt vanuit het dierenhotel naar huis te laten gaan.

Hierbij kunt u denken aan een grote borstelbeurt in combinatie met het laten wassen en drogen van uw hond, of bijvoorbeeld de losse haren van een korte vacht (na het wassen en drogen) te laten verwijderen zodat u voorlopig weinig tot geen haren meer in huis heeft dwarrelen, een knip/plukbeurt, of een andere vachtverzorging? Alles is mogelijk.

Onze trimsters beheersen alle trimtechnieken, de juiste verzorging voor elke type vacht en huid. De kwaliteit en welzijn van de hond hebben bij ons de hoogste prioriteit.

 

De mogelijkheden en de uitleg hiervan;

Wassen; Dit betekent dat de hond wordt gewassen, en handdoek droog wordt gemaakt. Wassen en drogen; De hond wordt na het wassen gedroogd met een warmte blazer en of droogkast en door geborsteld.

*Inkorten; wassen en drogen; De hond wordt tijdens verblijf ingekort en of uitgedund en op dag van vertrek gewassen, gedroogd en nagelopen. Bij deze behandeling worden de oren en nagels gecheckt.

*Ontwollen; Honden met een dubbele vacht met wol, zoals een langharige herder of keeshond. Tijdens verblijf wordt er al zoveel mogelijk uitgeborsteld en op dag van vertrek gewassen en met een speciale techniek uitgeblazen zodat de vacht weer de juiste isolatie geeft. Bij deze behandeling worden de oren en nagels gecheckt.

*Losse haren verwijderen; Bij honden met een korte vacht, zoals een Labrador/ Beagle/Boxer etc. kunnen wij de oude haren verwiojderen. Op dag van vertrek gewassen en met een speciale techniek uitgeblazen zodat de vacht weer de juiste isolatie geeft. Bij deze behandeling worden de oren en nagels gecheckt.

Oren reinigen; De oorschelp wordt schoongemaakt en zo nodig uitgeplukt van haren die los zitten.

Nagels knippen; De nagels worden ingekort waar nodig.

*Deze behandeling kan alleen geboekt worden in combinatie met wassen en drogen

Uiteraard behandelen wij ook de honden met een ruwe vacht, deze kunnen worden geplukt wanneer ze plukrijp zijn. Omdat dit soort vachten moeilijk in te schatten zijn qua prijs kunt u hier beter even contact opnemen met de Trimsalon.

Op de dag van binnenkomst wordt de vacht van de hond gecontroleerd zodat er, wanneer nodig, contact opgenomen kan worden over een mogelijk vachtadvies.

 

Een extra toeslag kan berekend worden wanneer;

-de vacht vervilt is of veel klitten heeft.

-Als het gedrag van de hond ervoor zorgt dat de behandeling meer tijd nodig heeft dan normaal.

-Als pensionklanten van buitenaf een afspraak inboeken en die vergeten.

In verband met het inplannen van het werk is het, als u gebruik wilt maken van één van de vachtbehandelingen, het beste zo snel mogelijk uw keuze te maken.

Wij streven er naar om de honden zo dicht mogelijk op de ophaaltijd te wassen/trimmen zodat ze tijdens het verblijf nog heerlijk kunnen spelen en ravotten.

Ochtend halen;

 • wordt uw hond getrimd? de dames van de trimsalon bellen u op wanneer uw hond klaar staat.
 • wordt uw hond gewassen dan graag tegen 11.00 uur halen.

 

Pension klant? u kunt ook van buitenaf een afspraak maken voor een vachtbehandeling.

Pakket A

Wassen; Dit houdt in dat de hond gewassen wordt met een professionele shampoo. Er wordt gekeken naar de vacht en huid van de hond, aan de hand daarvan wordt er een shampoo uitgekozen die geschikt is. De hond wordt handdoek droog gemaakt. Dit wordt 1 dag voordat de hond wordt opgehaald gedaan, of in de ochtend als de hond ’s middags wordt opgehaald.

Zeer klein vanaf               €25

Klein vanaf                         €27

Middel vanaf                     €30

Groot vanaf                       €35

Zeer groot vanaf              €40

Pakket B

Wassen en drogen; Dit houdt in dat de hond gewassen wordt met een professionele shampoo. Er wordt gekeken naar de vacht en huid van de hond, aan de hand daarvan wordt er een shampoo uitgekozen die geschikt is. De hond wordt gedroogd door middel van waterblazer, föhn of droogcabine. Dit wordt zoveel mogelijk gedaan op de dag dat de hond wordt opgehaald.

Zeer klein vanaf               €40

Klein vanaf                         €50

Middel vanaf                     €60

Groot vanaf                       €65

Zeer groot vanaf              €70

Pakket C * ( Deze optie kan alleen bij honden met een korte vacht)

Wassen , drogen en verwijderen losse haren; Dit houdt in dat de hond gewassen wordt met een professionele shampoo. Er wordt gekeken naar de vacht en huid van de hond, aan de hand daarvan wordt er een shampoo uitgekozen die geschikt is. De hond wordt gedroogd door middel van waterblazer, föhn of droogcabine. Ook worden de losse haren met een speciale techniek verwijderd zodat u voorlopig geen haren meer in huis heeft. Dit wordt zoveel mogelijk gedaan op de dag dat de hond wordt opgehaald, u krijgt een bericht wanneer de hond opgehaald kan worden.

Zeer klein vanaf               €50

Klein vanaf                         €60

Middel vanaf                     €70

Groot vanaf                       €80

Zeer groot vanaf              €90

Pakket D

Wassen, drogen, inkorten, uitdunnen, ontwollen of plukken ;

Dit is een complete trimbeurt voor de hond. Dit houdt in dat de hond naar wens wordt ingekort, door middel van schaar en of tondeuse, als het een ruwharige vacht is (plukvacht)wordt deze  geplukt, en een hond is met een wol vacht wordt ontwolt door middel van een vacht blazer en een borstel/kam. De hond wordt ook gewassen met een professionele shampoo. Deze beurt is inclusief nagels knippen en oren schoonmaken. Deze volledige beurt wordt gedaan op de dag dat de hond wordt opgehaald. U krijgt bericht wanneer de hond opgehaald kan worden.

Zeer klein vanaf               €60

Klein vanaf                         €80

Middel vanaf                     €90

Groot vanaf                       €110

Zeer groot vanaf              €130

De tarieven hangen af van

De conditie van de vacht, als de hond veel klitten heeft rekenen wij een klittentoeslag van minimaal €20

Het gedrag, wanneer de hond gedragsproblemen heeft kost dat meer werkuren omdat we dat met 2 personen op moeten pakken.

Los bij te boeken.

Nagels knippen                €15   (Bij een hond met gedragsproblemen €25)

Oren schoonmaken        €10

Borstel beurt tijdens verblijf € 15 per 15 minuten

Heeft u net een verblijf voor uw hond in het pension geboekt? Wat is er lekkerder dan uw hond weer heerlijk ruikend en fluffy op te halen ! Boek er meteen een vachtverzorging pakket bij , zodat u na het ophalen de hele dag met hem of haar te knuffelen (-;

Wat onze klanten zeggen

 • Mijn mond viel open van verbazing: Laya liet zich niet van de wijs brengen door andere katten!

  Lonneke
 • Onze hond Canecorso Puck is nu voor de 3de keer in het Pension geweest en is Puck en ons prima bevallen. Ze komt heel relext en rustig thuis en zo kunnen wij met een gerust hart op vakantie

  – Mieke
 • Het was voor Bo de eerste keer maar ze zag er goed verzorgd en tevreden uit toen wij haar ophaalden. Zeker voor herhaling vatbaar!

  – Riet
 • De katten hebben een geweldig verblijf gehad 🙂

  – Pip
 • Toen ik zag hoe Max had genoten bij Tussenwijck, wist ik dat ik een goed besluit had genomen. Ik breng haar sindsdien altijd zonder schuldgevoel weg als ik een paar dagen voor mijn werk op reis ben.

  - Annet
 • Je brengt ons je huisdier én je vertrouwen. Beide zijn ons even waardevol.

  Paul van Eerden Dierenpension Tussenwijck
 • Wij brengen onze Roos graag bij jullie, dan gaan wij gerust op reis.

  – Marja
 • Het is écht een uitje voor Frits. Bovendien wordt hij er een stuk socialer van!

  – Tom
 • Buddy heeft het daar heel fijn gehad. hij staat regelmatig voor het hek te wachten om er in te mogen. Wij wandelen daar heel vaak en dan loopt hij uit zichzelf daarna toe.

  – Jaap
 • Ik denk aan onze hond te zien dat ze het naar haar zin heeft gehad, ook al is het een wat bange hond en misschien niet altijd even makkelijk. Blij mee!!

  – Ilse
 • Zeer prettige ervaring geweest onze kat kwam netals vorige keer gezond en wel terug, personeel is goed voor.de.dieren daar gaat het om.

  – Barbara
 • Wij zijn al jaren tevreden klanten van Tussenwijck, onze katten ook.

  – Jaap Jan
0

Zoeken...