Kattenpension

Katten zijn eigenzinnige dieren die je niet zomaar ergens anders onderbrengt. Bij ons krijgt jouw kat de tijd om te wennen, een eigen plek en genoeg ruimte om zichzelf te zijn.

Is jouw kat speciaal?

Zo eigengereid als katten zijn er maar weinig onder de huisdieren. Iets waar wij bij dierenpension Tussenwijck heerlijk om kunnen lachen. Want ook al zijn het solitaire dieren, toch komen die spinnende pluizenbollen met plezier bij ons logeren. En ja, dat gaat hartstikke goed met soortgenoten.

Katten komen bij ons in een nieuwe omgeving. Ze hoeven dus geen enkel territorium te verdedigen. Dat zorgt ervoor dat het samenleven met soortgenoten vrijwel probleemloos verloopt. We beloven je dat jouw beestje genoeg tijd krijgt om te wennen aan de nieuwe omgeving. Je kat zal net zo behaaglijk liggen te knorren als wanneer hij weer eens een plekje in jouw kledingkast heeft veroverd.

Download gratis de Dierenpension Tussenwijck brochure

Wat krijgt jouw kat van ons?

 • Een lekker zacht dekentje
 • Een eigen mandje
 • Een privéverblijfje om te kunnen wennen
 • Een gedeelde bench voor huisgenootjes die elkaar niet willen missen
 • Gezonde en lekkere voeding
 • Aandacht van onze verzorgers

Is je kat voldoende gewend? Dan gaat hij of zij lekker vrijuit rondlopen in het verwarmde binnenverblijf of op avontuur in het buitenverblijf.

NB: Zorg ervoor dat je kat ontwormd en ontvlooid is en alle vaccinaties heeft ontvangen.

kattenopvang dierenpension tussenwijck

Ben je op zoek naar kattenopvang?

Maak kennis met onze dierenarts!

Dierenarts

Ziek worden kan iedereen gebeuren. Je hond of kat dus ook. Daarom is Tussenwijck een duurzame samenwerking aangegaan met Stad & Land Dierenkliniek, om zo een zeer deskundige achterban te hebben in het geval van calamiteiten. Met Jasper Tijms als contactpersoon en zijn collega-dierenartsen kunnen wij 24/7 een beroep op hen doen wanneer dit nodig is.

Altijd een dierenarts beschikbaar

We lossen zoveel mogelijk gezondheidsklachten zelf op. Die knowhow hebben we dankzij onze jarenlange ervaring in huis. Is er een verdergaand onderzoek nodig? Stad & Land kan ons dan helpen met röntgenfoto’s, echografisch onderzoek, bloedonderzoek, tandheelkunde, orthopedie, cardiologie et cetera.

Bij Tussenwijck zijn we hartstikke blij met het team van Stad & Land achter ons. Ook Jasper Tijms is enthousiast: “Onze indruk van Tussenwijck is erg positief. Mooie verblijven, enthousiaste mensen en een prettige sfeer. Echte dierenliefhebbers!”

Meer weten over Stad & Land dierenkliniek? Kijk op www.dierenklinieken.net

stadland
kattenopvang dierenpension tussenwijck

Vaccineren

De vaccinatie tegen niesziekte heeft vooral een preventieve werking. Helaas is dit nooit een garantie dat een kat niet ziek kan worden. Er zijn namelijk veel factoren die hier invloed op hebben. De weerstand bijvoorbeeld, maar ook het buiten- dan wel binnen leven, leeftijd, stressgevoeligheid, (medisch) verleden enzovoorts.

Hoe het ook zij, vaccinaties dienen in orde te zijn voor jouw kat bij ons komt, omdat de verschijnselen van niesziekte na vaccinatie stukken milder zijn en de kat bij behandeling sneller herstelt dan een niet-gevaccineerde kat. Hanteer dan ook het volgende schema:

Meer weten? Raadpleeg dan de dierenarts of bel ons even op.

Entschema katten

Wij nemen alleen katten aan die volledig zijn gevaccineerd:

 • jaarlijks kattenziekte en niesziekte vaccinatie

Meer weten? Raadpleeg dan de dierenarts of bel ons even op.

Medicatie toedienen

Heeft jouw kat (meer)dagelijks medicatie nodig? Geef dan voldoende medicatie mee en vermeld duidelijk op de verpakking aan welke dosering wij ons moeten houden. Om te zorgen dat wij de tijd en de verantwoording kunnen nemen om jouw kat zijn medicatie toe te dienen, is het nodig dat we extra kosten berekenen. Meer informatie hierover bij tarieven.

De thuisdierendokter

Heeft jouw kat plotseling medische aandacht nodig? Dan zorgen wij ervoor dat er een dierenarts ter plaatse komt om deskundige hulp te bieden. Hiervoor zijn wij een samenwerking aangegaan met Stad & Land Dierenklinieken. Jasper Tijms, dierenarts en ons contactpersoon, of een van zijn collega’s staan klaar om katten met een acuut probleem – een sneetje in de poot, of als zij zich gewoon niet zo lekker voelen – er weer bovenop te helpen. Is het allemaal niet zo dringend of een chronisch probleem? Dan bellen wij eerst jouw eigen dierenarts om advies te vragen.

Uiteraard stellen we je op de hoogte van elke medische behandeling die jouw kat ondergaat. De kosten voor de dierenarts en mogelijk vervoer brengen wij achteraf bij jou in rekening. Als je echter niet voor verrassingen wilt komen te staan, sluit dan een verzekering af via Medifonds.

Medifonds

Als het onverhoopt gebeurt dat we een dierenarts moeten inschakelen, komen de kosten voor de rekening van het baasje. Die kosten kunnen behoorlijk oplopen; van consultkosten tot avond- of weekendtoeslag, van medicatie- tot vervoerskosten. Hoe dek je jezelf daarvoor in? Daarvoor is er Medifonds.

Voor € 1,50 per dier per dag neem je deel aan het Medifonds van Dierenpension Tussenwijck. Voor dat bedrag is jouw huisdier tot een bedrag van € 500,- verzekerd tegen medische kosten tijdens zijn/haar verblijf bij ons.

Voorwaarden en condities:  De volgende aandoeningen / ziektebeelden worden niet vergoed:

 • Bestaande blessures of aandoeningen
 • Een niet- overdraagbare ziekte
 • Spieraandoeningen
 • Aandoeningen aan het bewegingsapparaat (bijvoorbeeld bij een hernia)
 • Toepassing medifonds bij minimaal 7 dagen pension.

Meer weten hierover? Vraag het ons dan gerust even.

Ontvlooien en ontwormen

Vlooien en wormen zijn niet alleen vervelend voor katten, maar ook in een handomdraai overgedragen. Dat laatste willen we natuurlijk voorkomen. Zorg dus dat elk dier dat je bij Dierenpension Tussenwijck brengt, ontwormd is en dat het vacht is behandeld met een goed anti-vlooimiddel. Als een gast toch last krijgt van wormen en/of vlooien zullen we overgaan tot behandeling. De kosten van deze behandeling berekenen we bij het ophalen aan je door.

Insuline

Helaas kunnen wij geen katten huisvesten die insuline nodig hebben. Dit is beslist geen onwil; we zijn meer dan bereid deze zorg te verlenen. Het is in de praktijk echter gebleken dat wanneer een kat in een vreemde omgeving stress ervaart en hij niet of nauwelijks wil eten, wij ook geen insuline kunnen toedienen. Voor het beestje is het dus beter om naar een specifiek kattenpension te gaan waar ze deze zorg kunnen verlenen, of om zorg aan huis te ontvangen.

Vaccineren

De vaccinatie tegen niesziekte heeft vooral een preventieve werking. Helaas is dit nooit een garantie dat een kat niet ziek kan worden. Er zijn namelijk veel factoren die hier invloed op hebben. De weerstand bijvoorbeeld, maar ook het buiten- dan wel binnen leven, leeftijd, stressgevoeligheid, (medisch) verleden enzovoorts.

Hoe het ook zij, vaccinaties dienen in orde te zijn voor jouw kat bij ons komt, omdat de verschijnselen van niesziekte na vaccinatie stukken milder zijn en de kat bij behandeling sneller herstelt dan een niet-gevaccineerde kat. Hanteer dan ook het volgende schema:

Meer weten? Raadpleeg dan de dierenarts of bel ons even op.

Belangrijk

 • Is jouw kat langer dan een jaar geleden gevaccineerd? Zorg dan dat hij of zij minimaal 3 weken vóór plaatsing in het pension opnieuw wordt gevaccineerd.
 • Weet je niet of je kat in het verleden is gevaccineerd of is de laatste vaccinatie langer dan 2 jaar geleden, dan is een zogenaamde booster-vaccinatie nodig. Zorg dat deze vaccinatie minimaal zes weken voor verblijf in het pension is toegediend.
 • Wij doen er alles aan om te zorgen dat jouw kat een fijne tijd bij ons heeft. Toch kan de tijdelijke verandering van leefomgeving bij sommige katten stress veroorzaken. Hun weerstand kan dan wat verminderen, waardoor katten kwetsbaarder voor besmettelijke aandoeningen zijn of reeds latent aanwezige problemen tot uiting kunnen komen.
 • Lees hier meer over de niesziekte.

Halen en brengen

Komt je kat bij ons logeren, maar heb je geen vervoer? Dan halen wij de kat graag voor je op en brengen hem of haar net zo graag weer thuis. Let wel, het kan in het hoogseizoen erg druk zijn, waardoor er beperkte beschikbaarheid is. 

 • Binnen straal van 15 km: starttarief €25,00 + €1,00 per gereden kilometer.
 • Buiten de regio: starttarief van €40,00 + €1,00 per gereden kilometer.

Geef bij de reservering aan of je gebruik wilt maken van vervoer naar en/of van dierenpension Tussenwijck. Reserveer dit vervoer uiterlijk 3 dagen voor aanvang van het verblijf. In een rustige periode kan dit afwijken. We denken altijd graag mee over passende oplossingen.

Bekijk hier de algemene voorwaarden en condities dagopvang (crèche) van Dierenpension Tussenwijck 2020.

D140320RvE2423

Komt je kat bij ons logeren?

2 juni 2011 Beverwijk, Dierenpension Tussenwijk.

Tarieven

Jouw kat bij Dierenpension Tussenwijck, wat kost dat? De onderstaande tabel geeft de dagprijs inclusief 21% BTW aan.

Tarieven 2022

 Normaal tariefHoog tarief
Lang haar€14,00€16,00
Kort haar€14,00€16,00

* Normaal tarief geldt buiten reguliere schoolvakanties en nationale feestdagen.
* Hoog tarief geldt tijdens reguliere schoolvakanties, nationale feestdagen en de maanden juni, juli, augustus en september.

*Minimale pension periode is 1,5 dag/ in schoolvakanties 7 dagen.
** Voor langdurige opvang, vraag naar de mogelijkheden en speciale tarieven.

Extra’s

 • Medicatie toedienen: €0,50 per handeling / toediening
 • Voor tijdrovende handelingen of verzorging wordt extra gerekend
 • Medifonds: €1,50 per dag
 • Nagels knippen: €12,50 per kat

Gesloten (feest)dagen en aangepaste openingstijden:

1 JanuariGesloten
Goede vrijdagOpen
1ste paasdagGesloten
2de paasdagGesloten
KoningsdagGesloten
5 meiGeopend
HemelvaartsdagGesloten
1ste pinksterdagGesloten
2de pinksterdagGesloten
24 decemberAlleen s,morgens geopend
1ste kerstdagGesloten
2de kerstdag Gesloten
31 decAlleen s,morgens geopend
0

Zoeken...