Let op: Dit eten/drinken is giftig voor je huisdier

Sommige huisdieren smeken om menselijke voeding, vooral wanneer jij aan het eten bent. Maar het geven van menselijke voeding aan jouw huisdier kan gevaarlijk zijn. Wij hebben op een rijtje gezet welk eten en drinken giftig is voor jouw huisdier.

Chocolade

Chocolade is giftig voor vrijwel alle dieren. De verschijnselen die jouw huisdier vertoond na het eten van chocolade zijn: braken, diarree, snel ademen, snelle hartslag, onrust, hyperactiviteit, veel drinken en plassen, trillingen, wankelen, epilepsie, hartritmestoornissen, coma, overlijden. Hoe puurder de chocolade, hoe gevaarlijker dit is voor jouw huisdier!

Druiven en rozijnen

Druiven en rozijnen zijn met name giftig voor honden maar waarschijnlijk ook voor katten en fretten. Als jouw hond druiven of rozijnen gegeten heeft zal hij waarschijnlijk een van de volgende symptomen gaan vertonen: braken, diarree, sloomheid, niet eten, buikpijn, zwakte, uitdroging, veel drinken, rillen. Het eten van druiven of rozijnen tast namelijk de nieren aan.

Ui, prei, knoflook

Ui, prei en knoflook, producten die we als mens regelmatig gebruiken. Echter zijn deze producten giftig voor veel verschillende dieren zoals honden, katten, paarden en vogels. Zodra het dier een van deze drie producten binnenkrijgt zal hij/zij al snel last krijgen van braken, diarree, slecht eten, sloomheid, bleke slijmvliezen, rode of bruine urine, snelle hartslag of hijgen. Ui, prei en knoflook tasten namelijk de bloedcellen aan. Als een konijn dit binnenkrijgt zal deze gevaarlijke maag-darmproblemen krijgen.

Alcohol

Alcohol is voor veel dieren gevaarlijk waaronder voor honden en katten. Mocht het gebeuren dat een hond of kat toch alcohol binnenkrijgt dan zal hij/zij vervolgens een van de volgende symptomen kunnen vertonen: moeilijk lopen, sloomheid, verlies van het bewustzijn, onderkoeling, braken, diarree, moeilijk ademen. Inname van alcohol kan leiden tot leverfalen wat een coma en overlijden tot gevolg kan hebben.

Xylitol

Xylitol wordt veelal gebruik in snoepgoed, waaronder kauwgom. Dit is giftig voor honden. Als je hond iets binnenkrijgt van xylitol zal hij/zij beginnen te braken, verslapt, krijgt moeite met lopen, heeft last van toevallen, leverfalen en kan in een coma terecht komen wat de dood als gevolg kan hebben.

Avocado

Avocado, iets wat als product door de mens steeds vaker gebruikt wordt. Dit is alleen giftig voor dieren zoals honden, katten, konijnen, knaagdieren, vissen en vooral vogels. Zij zullen last krijgen van braken, diarree en benauwdheid. Vogels hebben daarnaast nog meer verschijnselen. Hier zal er ook sloomheid of juist onrust optreden, een snelle hartslag, niet meer op de stok kunnen zitten, slordige veren, niet eten, benauwdheid en wellicht zelfs de dood tot gevolg.

Macadamianoten

Macadamianoten zijn giftig voor honden. Als een hond per ongeluk wel macadamianoten heeft gegeten dan zal hij/zij hoogstwaarschijnlijk zwakte vertonen in met name de achterpoten. Daarnaast zal hij/zij symptomen vertonen zoals: moeilijk lopen, braken, buikpijn, moeilijk ademen, trillingen, gezwollen en pijnlijke poten, verlamming van de achterkant, koorts en een snelle hartslag.

Koffie

Koffie is eigenlijk voor vrijwel alle dieren gevaarlijk. Zij kunnen last krijgen van diarree, snel ademen, snelle hartslag, onrust, hyperactiviteit, veel drinken en plassen, trillingen, wankelen, epilepsie, hartritmestoornissen, coma en wellicht zelfs een overlijden tot gevolg.

PTFE-dampen

Naast eten kan de damp die vrijkomt bij oververhitting van een teflon-antiaanbaklaag in een koekenpan, tafelgrill, gourmetstel enz. ook giftig zijn. Dit is giftig voor met name vogels. Vogels zullen hier benauwd van worden, zwak worden, slechte coördinatie krijgen, in coma kunnen raken en uiteindelijk overlijden.

Kortom pas op met wat je qua eten aan je huisdier geeft en houd het gewoon bij de voeding die je huisdier nodig hebt. Zo voorkom je dat jij je huisdier per ongeluk iets geeft wat giftig is voor hem/haar.

 

Op zoek naar opvang voor je hond?

Maak een reservering

0

Zoeken...