Kattenopvang

omdat jij voor je kat ook het beste verblijf wilt!

Ga je binnenkort op vakantie en gaat jouw kat niet mee? Heb je een verbouwing gepland staan waar je kat niet bij kan zijn? Of moet je naar het ziekenhuis voor een langere tijd? Een kattenopvang biedt hiervoor de uitkomst.

Terwijl jij weg bent kan jouw kat zich heerlijk terugtrekken in een ruimte die voorzien is van alle behoeften. Indien jouw kat erg sociaal is, kan je kat ook heerlijk optrekken met andere katten. Er is altijd iemand aanwezig die je kat in de gaten kan houden. Gedurende je afwezigheid krijgt je kat alsnog de juiste verzorging en aandacht waardoor jij met een gerust hart op reis kan gaan. In dit artikel lees je over verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een kattenopvang én ontdek je of de opvang bij een dierenpension misschien wel de perfecte oplossing is voor jou en je kat.

Download gratis de eBook mini-vakantiegids voor je kat

Waarom kiezen voor een kattenopvang?

Iedereen heeft wel eens van die dagen dat je in de ochtend de deur uitgaat en pas laat in de avond weer thuis bent. De tijd vliegt op dit soort dagen snel voorbij en al die tijd was je kat alleen thuis. Als je voor een langere periode dit soort drukke dagen tegemoet gaat, bijvoorbeeld doordat je het druk hebt op je werk, je een weekendje weg bent of misschien wel op vakantie gaat, dan kun je zeer zeker de overweging maken om je kat naar een kattenopvang te brengen.

kattenopvang dierenpension tussenwijck

Tijdens deze periode kan de zorg voor je kat volledig worden overgenomen door mensen die hier verstand van hebben en als geen ander weten hoe ze met katten moeten omgaan. Het zou een hele geruststelling moeten zijn dat jouw kat in handen is van gekwalificeerd personeel die precies weten welke aandacht en verzorging jouw kat nodig heeft in tegenstelling tot vrienden, buren of kennissen welke niet altijd de kennis en kunde in huis hebben om te zien waar jouw kat behoefte aan heeft.

In een kattenopvang kan je kat zich helemaal uitleven in het buitenverblijf, maar zich ook heerlijk terugtrekken op een eigen plekje. Zo kan jouw kat binnen een fijne en veilige omgeving tot rust komen. Katten komen bij de opvang in een nieuwe omgeving terecht. Hierdoor hoeven ze geen enkel territorium te verdedigen. Dit is dan ook een van de redenen waardoor het samen zijn met andere katten vaak prima verloopt. Als je kat niet zo goed samen kan met andere katten, kan je kat zich altijd terugtrekken in een eigen kattenmand en wordt er rekening gehouden met het loslopen van andere katten. Een kattenopvang mag dan ook echt wel hét vakantieoord voor je kat genoemd worden.

Je kat kan vaak al voor een verblijf van slechts een paar dagen bij de kattenopvang terecht,  maar is uiteraard ook welkom voor een langere periode wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Zo beleven jij én jouw kat allebei een geheel verzorgde vakantie. Dat is toch wat je voor jouw kat wilt?

Wil jij meer weten over hoe je voor jouw kat ook een complete vakantie kunt verzorgen? Download dan gratis “De mini-vakantiegids voor je kat” zodat ook jouw kat een fijne vakantie kan beleven.

Ben je op zoek naar kattenopvang?

De verzorging bij een kattenopvang

Als je kat in een kattenopvang verblijft, wordt jouw kat optimaal verzorgd en ontbreekt het aan niets. Zo krijgt iedere kat vaak een eigen mandje met een daarbij horende fleecedeken en zijn er verschillende speeltjes waarmee jouw kat de hele dag kan spelen. De juiste voeding welke aan je kat wordt gegeven zorgt ervoor dat je kat de hele dag gezond en energiek kan bewegen. Uiteraard is het ook mogelijk om eigen kattenvoeding mee te geven aan de verzorgers. Het hoeft in ieder geval aan niets te ontbreken. Het kattenverblijf zal goed geventileerd zijn en in de buitenruimte dient er voldoende beschutting te zijn tegen de zon en regen. Ook is het belangrijk dat het verblijf volledig gesloten is zodat je kat niet kan ontsnappen.

kattenopvang dierenpension tussenwijck

In een kattenopvang krijgt iedere kat de persoonlijke zorg en aandacht die nodig is door de daarvoor aanwezige verzorgers. Heeft je kat speciale behoeftes en dient hier rekening mee gehouden te worden? Dan dien je dit voor het verblijf aan te geven dat je kat bijvoorbeeld speciale medicatie nodig heeft of speciale voeding in verband met een dieet. Er kan ook goed op het karakter van je kat gelet worden in combinatie met andere katten wanneer jouw kat hier zelf niet zo goed in is. Zo zal de zorg voor je kat goed gewaarborgd worden.

Download gratis ‘De mini-vakantiegids voor je kat’

Ga jij binnenkort op vakantie of een lang weekendje weg en ben je nog op zoek naar opvang voor je kat? Wil je graag weten welke keuzes je dient te maken om zo de beste opvang voor je kat te regelen? Download dan gratis “De mini-vakantiegids voor je kat” zodat ook jouw kat een geweldige vakantie gaat beleven.

0

Zoeken...