Hondenpension

Je hond hoort natuurlijk bij het gezin. Toch kan hij niet overal mee naar toe. Bij Dierenpension Tussenwijck weten we wat jouw hond nodig heeft om zich thuis te voelen.

Met een gerust hart op reis terwijl je hond rond kan razen met zijn soortgenoten én de juiste verzorging krijgt. Dat is toch wat je wilt? Daarom breng je jouw maatje naar dierenpension Tussenwijck. Wij zijn het vakantieoord voor jouw hond.

Wat krijgt iedere hond van ons?

 • Een lekker zachte fleecedeken
 • Zijn eigen hondenmand
 • Toegang tot een heerlijk ruim buitenverblijf om te spelen en stoeien met soortgenoten
 • Gezonde en lekkere voeding
 • Aandacht van onze verzorgers
 • Spelen in de roedel (mits sociaal)

Download gratis de Dierenpension Tussenwijck brochure

Is jouw hond extra speciaal?

Heeft hij of zij speciale behoeftes, zoals medicatie, of moeten we rekening houden met zijn karakter in relatie tot andere honden? Geef het dan gerust aan.

Uiteraard zorgen wij ervoor dat de kennelruimte goed is geventileerd en dat de buitenruimte voldoende beschutting tegen zon en regen biedt. Bovendien zorgen we dat je hond altijd samen met honden naar buiten gaan die van dezelfde grootte, leeftijd en karakter zijn. Wel zo prettig voor hen én voor jou.

background-dagopvang
2 juni 2011 Beverwijk, Dierenpension Tussenwijk.

Dagopvang (vol voor maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag)

Wij nemen op dit moment geen nieuwe honden  aan voor dagopvang

 

Heb je een drukke dag en zoek je een fijne plek voor jouw hond om lekker te kunnen ravotten met andere honden? Breng hem of haar dan een dag naar dierenpension Tussenwijck toe: dé plek voor een dagje uit voor de hond. Wij nemen de zorgen van je over.

Brengen kan al om 07:00 tot 08:00 op afspraak of tussen 09:30 en 11:00.  Ophalen kan tussen 16:00 en 17:30.

Bekijk hier de algemene voorwaarden en condities dagopvang (crèche) van Dierenpension Tussenwijck 2020.

Heb je een drukke dag en zoek je
een fijne plek voor jouw hond?

Hoe ziet een dag bij onze dagopvang eruit?

Lekker buiten spelen, goed uitrusten, opladen met een lekkere maaltijd en verwend worden met een heerlijke borstelsessie en een aai over de bol. Als je je hond komt halen heeft hij of zij een actieve dag gehad en helemaal is hij of zij tevreden na een dag plezier. Ja, het is net een dagje uit. Lees meer over een dag bij Tussenwijck

Hoe zit het met de voeding tijdens de dagopvang?

Is jouw hond gewend overdag voeding te krijgen en wil je dus ook dat dit bij de dagopvang gegeven wordt? Dan kan dat natuurlijk! Hiervoor kun je zelf voeding meegeven óf geven wij gezonde voeding van ons eigen label Tussenwijck Super Premium Choice en Champ dogfood. Vers vlees is in zekere mate beschikbaar, maar geldt wel een toeslag voor. Zorg ervoor dat je het bij ons hebt aangegeven of én wat voor voer jouw hond tijdens de dagopvang mag krijgen!

Pssst… Wil je dit thuis ook kunnen geven? De voeding is te koop in onze webshop en winkel.

Heeft je hond speciale voeding nodig? Wij kunnen voeding geven die hypoallergeen, glutenvrij of graanvrij is. Tegen een meerprijs vanaf €1,50 per dag geven wij je hond vers vleesvoeding. Voeding die door de dierenarts wordt voorgeschreven of heel specifiek is, kun je het beste zelf meenemen.

Goed om te weten…

Gun jij je hond ook zo’n heerlijk dagje uit? Houd er dan rekening mee dat hij of zij de reguliere vaccinaties moet hebben gehad. Neem dus bij een eerste bezoek het vaccinatieboekje mee.

Bekijk ook gerust de algemene voorwaarden en condities dagopvang (crèche) van Dierenpension Tussenwijck 2021.

Altijd een dierenarts paraat in geval van nood!

We lossen zoveel mogelijk gezondheidsklachten zelf op. Die knowhow hebben we dankzij onze jarenlange ervaring in huis. Is er een verdergaand onderzoek nodig? Stad & Land kan ons dan helpen met röntgenfoto’s, echografisch onderzoek, bloedonderzoek, tandheelkunde, orthopedie, cardiologie et cetera.

Bij Tussenwijck zijn we hartstikke blij met het team van Stad & Land achter ons. Ook Jasper Tijms is enthousiast: “Onze indruk van Tussenwijck is erg positief. Mooie verblijven, enthousiaste mensen en een prettige sfeer. Echte dierenliefhebbers!”

Meer weten over Stad & Land dierenkliniek? Kijk op www.dierenklinieken.net

Maak kennis met onze dierenarts!

Dankzij onze jarenlange ervaring lossen we
gezondheidsklachten zelf op! Meer weten?

01032017-91

Halen en brengen

Komt je hond bij ons logeren, maar heb je geen vervoer? Dan halen wij ‘m graag voor je op en brengen ‘m net zo graag weer thuis. Let wel, het kan in het hoogseizoen erg druk zijn, waardoor er beperkte beschikbaarheid is. 

 • Binnen straal van 15 km: starttarief €25,00 + €1,00 per gereden kilometer.
 • Buiten de regio: starttarief van €40,00 + €1,00 per gereden kilometer.

Geef bij de reservering aan of je gebruik wilt maken van vervoer naar en/of van dierenpension Tussenwijck. Reserveer dit vervoer uiterlijk drie dagen voor aanvang van het verblijf. In een rustige periode kan dit afwijken. We denken altijd graag mee over passende oplossingen.

Bekijk hier de algemene voorwaarden en condities dagopvang (crèche) van Dierenpension Tussenwijck 2021.

Wassen

Een lekkere schrobbeurt in een warm bad vindt je hond net zo lekker als jijzelf. Het zorgt echter vaak voor een waterballet. Daarom biedt Dierenpension Tussenwijck de speciale dogwash service: Breng je hond om 9.30 uur naar ons toe en haal ‘m om 11.00 uur schoon en fris weer op.

Bel om te vragen naar de mogelijkheden.

Kosten: vanaf €18,00 per wasbeurt, afhankelijk van vacht en grootte.

Wassen-Terriër-in-bad-met-hondenshampoo
background-dagopvang

Vaccineren honden

Zorg altijd dat je hond minimaal twee a drie weken voor aanvang van het verblijf bij ons in het dierenpension gevaccineerd is, wij houden onze gasten graag gezond. Tijdig en goed vaccineren is daarom nog steeds noodzakelijk . Echter kunnen we nooit garanderen dat een hond niet ziek wordt, net als bij mensen eigenlijk. Zonder vaccinatie accepteren wij een hond niet, omdat het risico simpelweg te groot is.

Neem daarom het vaccinatiebewijs na elke nieuwe vaccinatie mee. Staat de meest recente vaccinatiedatum al in ons systeem? Dan is meenemen niet nodig.

Entschema honden

Alle honden in Nederland moeten de volgende inentingen krijgen:

 • 6 weken: puppy-enting (hondenziekte en parvo)
 • 9 weken: enting parvo/weil + kennelhoest
 • 12 weken: cocktailenting (parvo, weil, paraïnfluenza, hondenziekte en leverziekte (HCC))
 • 1 jaar: herhaling cocktailenting + kennelhoest

Daarna worden verschillende vaccinaties volgens onderstaande schema afgewisseld:

 • 2e jaar leptospirose + kennelhoest
 • 3e jaar leptospirose + kennelhoest
 • 4e jaar cocktail + kennelhoest
 • 5e jaar leptospirose + kennelhoest
 • 6e jaar leptospirose + kennelhoest
 • 7e jaar cocktail + kennelhoest

Meer weten? Raadpleeg dan de dierenarts of bel ons even op.

Besmettelijke hondenhoest (voorheen kennelhoest)

De naam “kennelhoest” suggereert dat besmetting alleen plaatsvindt tijdens een verblijf in een kennel, maar dit is een absoluut misverstand. Kennelhoest is een virus en kan dus overal waar honden samenkomen worden doorgegeven. De kennelhoest-vaccinatie verplichten wij per 01-01-19. De preventieve dekkingsraad is dusdanig aanwezig dat we dit geheel doorvoeren in ons beleid. Omdat het virus steeds muteert (verandert) biedt een vaccinatie helaas nooit 100% bescherming. Echter, de verschijnselen van kennelhoest zijn vaak aannemelijk milder bij een goed gevaccineerde hond.

De thuisdierendokter “Stad en Land” dierenklinieken

Heeft jouw hond plotseling medische aandacht nodig? Dan zorgen wij ervoor dat er een dierenarts ter plaatse komt om deskundige hulp te bieden. Hiervoor zijn wij een samenwerking aangegaan met Stad & Land Dierenklinieken. Jasper Tijms, dierenarts en ons contactpersoon, of een van zijn collega’s staan klaar om honden met een acuut probleem – een sneetje in de poot, of gewoon niet zo lekker voelen – er weer bovenop te helpen. Voor eventuele chronische aandoeningen raadplegen wij de eigen arts.

Uiteraard stellen we je op de hoogte van elke medische behandeling die jouw hond ondergaat. De kosten voor de dierenarts en mogelijk vervoer brengen wij achteraf bij jou in rekening. Als je echter niet voor verrassingen wilt komen te staan, sluit dan een verzekering af via Medifonds.

Medifonds

Als het onverhoopt gebeurt dat we een dierenarts moeten inschakelen, komen de kosten voor de rekening van het baasje. Die kosten kunnen behoorlijk oplopen; van consultkosten tot avond- of weekendtoeslag, van medicatie- tot vervoerskosten. Hoe dek je jezelf daarvoor in? Daarvoor is er Medifonds.

Voor € 1,50 per dier per dag neem je deel aan het Medifonds van Dierenpension Tussenwijck. Voor dat bedrag is jouw huisdier tot een bedrag van € 500,- verzekerd tegen medische kosten tijdens zijn/haar verblijf bij ons.

Voorwaarden en condities:  De volgende aandoeningen / ziektebeelden worden niet vergoed:

 • Bestaande blessures of aandoeningen
 • Een niet- overdraagbare ziekte
 • Spieraandoeningen
 • Aandoeningen aan het bewegingsapparaat (bijvoorbeeld bij een hernia)
 • Minimale pension periode voor afname medifonds 1 week.

Meer weten hierover? Vraag het ons dan gerust even.

Medicatie toedienen

Heeft jouw hond (meer)dagelijks medicatie nodig? Geef dan voldoende medicatie mee en vermeld duidelijk op de verpakking aan welke dosering wij ons moeten houden. We nemen de gezondheid van onze gasten serieus. Om te zorgen dat wij de tijd kunnen nemen om jouw hond zijn medicatie toe te dienen, is het nodig dat we extra kosten berekenen. Meer informatie hierover bij tarieven.

Ontvlooien en ontwormen

Vlooien en wormen zijn niet alleen vervelend voor honden, maar ook in een handomdraai overgedragen. Dat laatste willen we natuurlijk voorkomen. Zorg dus dat elk dier dat je bij Dierenpension Tussenwijck brengt, ontwormd is en dat de vacht is behandeld met een goed anti-vlooimiddel. Als een gast toch last krijgt van wormen en/of vlooien zullen we overgaan tot behandeling. De kosten van deze behandeling berekenen we bij het ophalen aan je door.

Loopsheid

Een loopse hond veroorzaakt veel onrust in de groep. Daarom adviseren wij ruim voor plaatsing maatregelen te nemen om loopsheid te voorkomen (zeker tijdens de zomerperiode). We weigeren loopse honden echter niet. Wordt jouw hond toch loops tijdens het verblijf, dan houden wij daar rekening mee, maar het blijft je eigen verantwoordelijkheid.

Vacht

Een goed onderhouden vacht is voor een hond prettig en een teken van gezondheid. Daarom controleren wij de conditie van de vacht van iedere hond vooraf en zorgen wij dat het goed onderhouden wordt. Blijkt dat de vacht achterstallig onderhoud heeft? Dan brengen wij extra werk in rekening voor het kammen of borstelen. Wil je dat je hond lekker verwend wordt door een van onze professionele trimmers, geef dat dan vooraf aan, zodat wij kunnen zorgen dat hij met een prachtig vacht – geheel volgens jouw wensen – naar huis gaat.

Dierenarts

Ziek worden kan iedereen gebeuren. Je hond of kat dus ook. Daarom is Tussenwijck een duurzame samenwerking aangegaan met Stad & Land Dierenkliniek, om zo een zeer deskundige achterban te hebben in het geval van calamiteiten. Met Jasper Tijms als contactpersoon en zijn collega-dierenartsen kunnen wij 24/7 een beroep op hen doen wanneer dit nodig is.

25331
20171310-171

Tarieven

Jouw hond bij Dierenpension Tussenwijck, wat kost dat? Voor opvang langer dan één dag, gelden de onderstaande tarieven (incl. 21% BTW, prijswijzigingen voorbehouden).

Belangrijk: U kunt voor de dagopvang terecht tijdens de reguliere openingstijden. Wilt u uw hond eerder brengen dan kan dit tussen 07:00 en 08:00 van maandag t/m zaterdag. Let wel: deze extra service heeft alleen betrekking op de dagopvang.

Pension tarieven 2022

 Normaal tariefHoog tarief
Klein€19,50€23,50
Middel€21,50€25,50
Groot€23,50€26,50
Extra groot€25,50€28,50
 • Minimale pension periode is 1,5 dag. Dag van brengen wordt altijd gerekend als volle dag.
 • Minimale afname in hoogseizoen (juli en augustus) is 7 dagen + alle officiële schoolvakanties en nationale vrije dagen. In juni en september rekenen wij ook hoogseizoen tarief.
 • Voor niet sociale honden lees: honden die om wat voor reden dan ook niet samen geplaatst kunnen worden betalen het gehele jaar door dubbel tarief.
 • Administratiekosten €2,50 (1 t/m 2 dagen) of €8,00 (3 dagen of langer) per reservering.

Mocht tijdens verblijf blijken dat de hond zich niet sociaal gedraagt kunnen wij achteraf extra kosten in rekening brengen. Wij adviseren  nieuwe klanten gebruik te maken van de wen dag, deze is gratis en geeft veel duidelijkheid. Uiteraard gaat het een en ander altijd in overleg met onze medewerkers.

Voor vaker en langdurige opvang zijn reductie tarieven bespreekbaar met de directie.

*Prijswijzigingen onder voorbehoud.

rve-22679

Kosten dagopvang per 1 januari 2022

Bij afname 10 of 25 strippenkaart is de minimale dagopvang afname 1 dag in de week.

 KostenDagprijs
10 strippenkaart kleine hond€160,00€16,00
10 strippenkaart middel hond€170,00€17,00
10 strippenkaart grootte hond€180,00€18,00
10 strippenkaart zeer grootte hond€190,00 €19,00
25 strippenkaart kleine hond€360,00€14,40
25 strippenkaart middel hond€375,00€15,00
25 strippenkaart grote hond€395,00€15,80
25 strippenkaart zeer grote hond€420,00€16,80

10 strippenkaart niet sociale hond €250,00 (alleen toepasbaar buiten schoolvakanties en hoogseizoen)

25 strippenkaart niet sociale hond: niet beschikbaar

Losse dag = dagprijs pension. In het hoogseizoen zijn losse dagen niet beschikbaar.

Extra’s

 • Wassen: vanaf €18,00
 • Medifonds: vanaf €1,50 per dag
 • Medicatie toedienen: €0,50 per handeling / toediening
 • Vers vlees voeding: vanaf €1,50 per dag per hond (ras grootte afhankelijk)
 • Bekijk tarieven voor trimmen

Gesloten (feest)dagen en aangepaste openingstijden:

1 JanuariGesloten
Goede vrijdagOpen
1ste paasdagGesloten
2de paasdagGesloten
KoningsdagGesloten
5 meiGeopend
HemelvaartsdagGesloten
1ste pinksterdagGesloten
2de pinksterdagGesloten
24 decemberAlleen s,morgens geopend
1ste kerstdagGesloten
2de kerstdag Gesloten
31 decAlleen s,morgens geopend
0

Zoeken...