6 trainingstips voor jouw puppy

Daar is hij dan, jouw lieve vrolijke huisgenoot. Geloof ons, hij gaat jouw leven de komende tijd behoorlijk op zijn kop zetten. Soms is een nieuwe pup best een uitdaging. Een pup weet vaak niet exact wat er van hem verwacht wordt, dat moet hij nog leren. Wij geven jouw 6 tips hoe jij jouw pup gewenst gedrag kan aanleren.

HELP! Mijn pup springt op meubels!

Wil de pup op de bank of een ander meubel springen? Leid hem af met een speeltje of met een ‘zit-/lig-/mand oefening’ en vergeet natuurlijk je pup niet te belonen als hij vervolgens weer met vier pootjes op de grond staat. Zorg in plaats van de bank wel voor een andere comfortabele plek voor je hond, zodat hij daar heerlijk kan relaxen.

De voerbak verplaatsen

Het is belangrijk voor jouw pup dat jij de voerbak kan weghalen zonder dat je hond van streek raakt of ‘voernijd’ ontwikkelt. Kies een rustige plaats voor je voerbak, zodat je pup niet onnodig stress ervaart. Daarnaast is het van belang dat je kleine beetjes voer geeft met de hand. Op die manier weet jouw pup dat als jouw hand naar de voerbak gaat er nieuw of meer voer aankomt.

Trainen voor het bezoek aan de dierenarts

Je wilt natuurlijk dat je pup gezond is en gezond blijft. Daarom is een bezoek aan de dierenarts op zijn tijd van belang. Oefen je bezoek aan de dierenarts door jouw pup voor te bereiden op veterinaire handelingen. De website www.diergeneeskunde.nl geeft verschillende video’s als trainingsvoorbeelden.

Alleen thuis zijn moet je leren

Honden zijn sociale dieren en het liefst altijd omgeven door mensen. Helaas zal jouw pup er ook aan moeten wennen dat hij/zij soms alleen thuis is. Het advies is om dit stapsgewijs op te bouwen, begin met enkele seconden. Help jouw pup door dit na het uitlaten te doen en als afleiding kun jij bij het weggaan een speeltje of snack geven. Zo leert jouw pup dat hij/zij iets lekkers krijgt als hij/zij even alleen thuis blijft.

Ruilen van voer en speeltjes

Je pup voelt zich op een gegeven moment helemaal thuis en begint zijn leuke speeltjes, ligplek of bot steeds belangrijker te vinden. Op het moment dat jij dit van jouw pup wilt wegpakken of langsloopt, kan dit soms leiden tot een blaf of een beet. Wanneer je er een ruil van maakt, zal je pup dit minder snel doen. Geeft je pup zijn/haar speeltje af, beloon hem/haar dan met wat lekkers.

Opvoeding met beloning

Een hele uitdaging, het opvoeden van een pup! Je bouwt een vertrouwensband met jouw pup op door te oefenen en te trainen met het belonen van gewenst gedrag. Blijft altijd geduldig, ook als jouw pup veel geduld vraagt. Ongewenst gedrag positief oplossen is belangrijk voor de welzijn van jouw pup, het geeft betere trainingsresultaten en versterkt de relatie tussen jou en jouw pup.

Op zoek naar opvang voor je hond?

Maak een reservering

0

Zoeken...