Gezondheid

Ben je er even tussenuit? Dierenpension Tussenwijck is hét vakantieoord voor jouw huisdier. Onze deskundige medewerkers zorgen elke dag met liefde en plezier voor jouw hond of kat.

Vaccineren honden

Zorg altijd dat je hond minimaal twee a drie weken voor aanvang van het verblijf bij ons in het dierenpension gevaccineerd is, wij houden onze gasten graag gezond. Tijdig en goed vaccineren is daarom nog steeds noodzakelijk . Echter kunnen we nooit garanderen dat een hond niet ziek wordt, net als bij mensen eigenlijk. Zonder vaccinatie accepteren wij een hond niet, omdat het risico simpelweg te groot is.

Neem daarom het vaccinatiebewijs na elke nieuwe vaccinatie mee. Staat de meest recente vaccinatiedatum al in ons systeem? Dan is meenemen niet nodig.

Extra informatie

Entschema honden

Alle honden in Nederland moeten de volgende inentingen krijgen:

 • 6 weken: puppy-enting (hondenziekte en parvo)
 • 9 weken: enting parvo/weil + kennelhoest
 • 12 weken: cocktailenting (parvo, weil, paraïnfluenza, hondenziekte en leverziekte (HCC))
 • 1 jaar: herhaling cocktailenting + kennelhoest

Daarna worden verschillende vaccinaties volgens onderstaande schema afgewisseld:

 • 2e jaar leptospirose + kennelhoest
 • 3e jaar leptospirose + kennelhoest
 • 4e jaar cocktail + kennelhoest
 • 5e jaar leptospirose + kennelhoest
 • 6e jaar leptospirose + kennelhoest
 • 7e jaar cocktail + kennelhoest

Meer weten? Raadpleeg dan de dierenarts of bel ons even op.

Besmettelijke hondenhoest (voorheen kennelhoest)

De naam “kennelhoest” suggereert dat besmetting alleen plaatsvindt tijdens een verblijf in een kennel, maar dit is een absoluut misverstand. Kennelhoest is een virus en kan dus overal waar honden samenkomen worden doorgegeven. De kennelhoest-vaccinatie gaan wij langzaam doorvoeren als verplichting in de komende jaren. De preventieve dekkingsraad is dusdanig aanwezig dat we dit geheel langzaam willen doorvoeren in ons beleid. Omdat het virus steeds muteert (verandert) biedt een vaccinatie helaas nooit 100% bescherming. Echter, de verschijnselen van kennelhoest zijn vaak aannemelijk milder bij een goed gevaccineerde hond.

De thuisdierendokter “Stad en Land” dierenklinieken

Heeft jouw hond plotseling medische aandacht nodig? Dan zorgen wij ervoor dat er een dierenarts ter plaatse komt om deskundige hulp te bieden. Hiervoor zijn wij een samenwerking aangegaan met Stad & Land Dierenklinieken. Jasper Tijms, dierenarts en ons contactpersoon, of een van zijn collega’s staan klaar om honden met een acuut probleem – een sneetje in de poot, of gewoon niet zo lekker voelen – er weer bovenop te helpen. Voor eventuele chronische aandoeningen raadplegen wij de eigen arts.

Uiteraard stellen we je op de hoogte van elke medische behandeling die jouw hond ondergaat. De kosten voor de dierenarts en mogelijk vervoer brengen wij achteraf bij jou in rekening. Als je echter niet voor verrassingen wilt komen te staan, sluit dan een verzekering af via Medifonds.

Medifonds

Als het onverhoopt gebeurt dat we een dierenarts moeten inschakelen, komen de kosten voor de rekening van het baasje. Die kosten kunnen behoorlijk oplopen; van consultkosten tot avond- of weekendtoeslag, van medicatie- tot vervoerskosten. Hoe dek je jezelf daarvoor in? Daarvoor is er Medifonds.

Voor € 1,50 per dier per dag neem je deel aan het Medifonds van Dierenpension Tussenwijck. Voor dat bedrag is jouw huisdier tot een bedrag van € 500,- verzekerd tegen medische kosten tijdens zijn/haar verblijf bij ons.

Voorwaarden en condities:  De volgende aandoeningen / ziektebeelden worden niet vergoed:

 • Bestaande blessures of aandoeningen
 • Een niet- overdraagbare ziekte
 • Spieraandoeningen
 • Aandoeningen aan het bewegingsapparaat (bijvoorbeeld bij een hernia)
 • Minimale pension periode voor afname medifonds 1 week.

Meer weten hierover? Vraag het ons dan gerust even.

Medicatie toedienen

Heeft jouw hond (meer)dagelijks medicatie nodig? Geef dan voldoende medicatie mee en vermeld duidelijk op de verpakking aan welke dosering wij ons moeten houden. We nemen de gezondheid van onze gasten serieus. Om te zorgen dat wij de tijd kunnen nemen om jouw hond zijn medicatie toe te dienen, is het nodig dat we extra kosten berekenen. Meer informatie hierover bij tarieven.

Ontvlooien en ontwormen

Vlooien en wormen zijn niet alleen vervelend voor honden, maar ook in een handomdraai overgedragen. Dat laatste willen we natuurlijk voorkomen. Zorg dus dat elk dier dat je bij Dierenpension Tussenwijck brengt, ontwormd is en dat de vacht is behandeld met een goed anti-vlooimiddel. Als een gast toch last krijgt van wormen en/of vlooien zullen we overgaan tot behandeling. De kosten van deze behandeling berekenen we bij het ophalen aan je door.

Loopsheid

Een loopse hond veroorzaakt veel onrust in de groep. Daarom adviseren wij ruim voor plaatsing maatregelen te nemen om loopsheid te voorkomen (zeker tijdens de zomerperiode). We weigeren loopse honden echter niet. Wordt jouw hond toch loops tijdens het verblijf, dan houden wij daar rekening mee, maar het blijft je eigen verantwoordelijkheid.

Vacht

Een goed onderhouden vacht is voor een hond prettig en een teken van gezondheid. Daarom controleren wij de conditie van de vacht van iedere hond vooraf en zorgen wij dat het goed onderhouden wordt. Blijkt dat de vacht achterstallig onderhoud heeft? Dan brengen wij extra werk in rekening voor het kammen of borstelen. Wil je dat je hond lekker verwend wordt door een van onze professionele trimmers, geef dat dan vooraf aan, zodat wij kunnen zorgen dat hij met een prachtig vacht – geheel volgens jouw wensen – naar huis gaat.

Wat onze klanten zeggen

 • Het is écht een uitje voor Frits. Bovendien wordt hij er een stuk socialer van!

  – Tom
 • Toen ik zag hoe Max had genoten bij Tussenwijck, wist ik dat ik een goed besluit had genomen. Ik breng haar sindsdien altijd zonder schuldgevoel weg als ik een paar dagen voor mijn werk op reis ben.

  - Annet
 • Onze hond Canecorso Puck is nu voor de 3de keer in het Pension geweest en is Puck en ons prima bevallen. Ze komt heel relext en rustig thuis en zo kunnen wij met een gerust hart op vakantie

  – Mieke
 • Het was voor Bo de eerste keer maar ze zag er goed verzorgd en tevreden uit toen wij haar ophaalden. Zeker voor herhaling vatbaar!

  – Riet
 • Ik denk aan onze hond te zien dat ze het naar haar zin heeft gehad, ook al is het een wat bange hond en misschien niet altijd even makkelijk. Blij mee!!

  – Ilse
 • Buddy heeft het daar heel fijn gehad. hij staat regelmatig voor het hek te wachten om er in te mogen. Wij wandelen daar heel vaak en dan loopt hij uit zichzelf daarna toe.

  – Jaap
0